כל מה שרציתם לדעת על: שירות קיצור התורים בדיסני
אחרי שהתאבלנו על שירות הפאסט פאס החינמי שדיסני הוציאו לגמלאות, ועד שלמדנו איך לעבוד עם הדיסני ג'יני+, דיסני שוב החליפו את שירות קיצור התורים בתשלום. החל מה-24.7, דיסני ג'יני+ ו-Individual Lightning Lanes עוברים מהפך, והופכים לשירותים חדשים. את הג'יני+ יחליף ה-לייטנינג ליין מולטי פאס (Lightning Lane Multi Pass), ואת ה-Individual Lightning Lanes יחליף ה-לייטנינג ליין סינגל פאס (Lightning Lane Single Pass).
מבולבלים? אל דאגה. למען האמת, השיטה ה'חדשה' מזכירה מאד את הפאסט פאס+ החינמי שכל כך אהבנו (רק הפעם בתשלום…). ובכלל, הפוסט הזה כאן כדי לעשות לכם סדר בבלגן, ולהכין אתכם עם כל המידע שאתם זקוקים לו על מנת להשתמש בלייטנינג ליין מולטי פאס (או סינגל פאס) שלכם.
לפני שמתחילים, שימו לב – השינוי האמיתי קורה רק בדיסני וורלד. בדיסנילנד ישתנו שמות השירותים (דיסני ג'יני+ למולטי פאס וכו'), אבל בפועל התפעול שלהם נכון לרגע זה ישאר אותו הדבר. לכן, אם אתם נוסעים לדיסנילנד, בסוף הפוסט תוכלו למצוא ריכוז של המידע שאתם צריכים.
אז מה בעצם השתנה? איך עובדים עם השירות החדש? איפה ומתי רוכשים את שירות קיצור התורים? בואו נתחיל.
מה זה Lightning Lane?
המסלולים המהירים, הלא הם ה- Lightning Lanes, הם למעשה מה שהכרנו עד לפני הקורונה ככניסות הפאסט פאס. אלו בעצם מסלולים 'עוקפי תור' למתקנים, אליהם יכול להכנס רק מי שיש לו "תור" קבוע מראש לאותו מתקן באותו זמן.
ה"תור" שאתם קובעים מראש הוא חלון הזמנים בו תוכלו להגיע למתקן ולהכנס דרך המסלול המהיר.
ה-Lightning Lanes נפרדים וקצרים יותר מהתור הרגיל (שימו לב- במסלולים אלו לא תראו את הדברים המגניבים שיש לתורים להציע). הם מגיעים ישירות לקרבת רציף העליה למתקן, שם הם מתמזגים עם התור הרגיל ובכך מקצרים לכם את זמן ההמתנה.
את התור תוכלו לקבוע רק במידה ורכשתם לייטנינג ליין מולטי פאס, או לייטנינג ליין סינגל פאס (סליחה על שבירת השיניים) – כתלות במתקן אותו אתם רוצים.
Image is official by Disney
מה זה לייטנינג ליין סינגל פאס?
לייטנינג ליין סינגל פאס הוא השם החדש של התורים המהירים האינדיבידואליים (Individual Lightning Lanes), שמאפשרים גישת לייטנינג ליין, כלומר – קיצור תור, למתקנים המבוקשים ביותר בדיסני וורלד.
בכל אחד מארבעת הפארקים, יש מתקן או שניים שאינם כלולים במולטי פאס, ועל מנת להכנס אליהם בתור מהיר יש לרכוש כניסה מהירה נפרדת וספציפית עבורם.
ניתן לרכוש עד שני סינגל פאסים לאדם ביום, אבל לא ניתן לרכוש את שניהם לאותו המתקן.
אילו מתקנים מצריכים סינגל פאס?
בדיסני וורלד (אורלנדו):
במג'יק קינגדם:
👈 TRON: Lightcycle/Run – רכבת ההרים החדשה ביותר בדיסני וורלד שנפתחה בשנה שעברה.
👈 Seven Dwarfs Mine Train – רכבת ההרים של שלגיה ושבעת הגמדים בפנטזילנד.
באנימל קינגדם:
👈 Avatar Flight of Passage – בפנדורה (האזור של אווטאר) שבאנימל קינגדם.
באפקוט:
👈 Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind – רכבת ההרים המעולה של שומרי הגלקסיה באפקוט.
בהוליווד סטודיוז:
👈 Star Wars: Rise of the Resistance – שבאזור של Star Wars: Galaxy's Edge.
דיסנילנד (קליפורניה):
👈 Star Wars: Rise of the Resistance – שב-Star Wars: Galaxy's Edge בדיסנילנד פארק.
👈 Radiator Springs Racers הפופולרי והשווה שבדיסני קליפורניה אדוונצ'ר.
מתי אפשר להזמין את הלייטנינג ליין סינגל פאס?
לעומת מה שהיה עד כה בעידן הג'יני+ ו-Individual Lightning Lanes, סוף סוף דיסני החזירו את האפשרות לבצע את הזמנות התורים המהירים מראש (לא הרבה מראש, אבל עדיין).
במידה ואתם ישנים בריזורט של דיסני, תוכלו להזמין את הסינגל פאסים שלכם שבעה ימים לפני יום השהות הראשון שלכם בריזורט, אפילו אם בפועל ימי הפארקים שלכם מתחילים מאוחר יותר. ברגע פתיחת אפשרות ההזמנה, תוכלו לקבוע לכם את הסינגל פאסים שתרצו, לכל ימי הפארקים שיש לכם.
במידה ואתם מתכוונים לשהות מחוץ לדיסני, תוכלו לרכוש לכם סינגל פאס שלושה ימים לפני תאריך כרטיס הכניסה הראשון שלכם (לכל הימים שברשותכם).
האפשרות לרכוש נפתחת ביום הרלוונטי, בשעה 7 בבוקר EST.
Image is official by Disney
מה זה לייטינינג ליין מולטי פאס?
לייטנינג ליין מולטי פאס הוא למעשה המחליף של הג'יני+. כלומר, הוא מאפשר לכם לקבל גישה לתורים מקוצרים במרבית האטרקציות בפארקים השונים. מהמתקן החדש של טיאנה במג'יק קינגדם, דרך רכבת ההרים של סלינקי בהוליווד סטודיוז ואקספדישן אוורסט באנימל קינגדם, ועד פרוזן באפקוט.
מה ההבדל? שגם כאן, תוכלו שוב להזמין מתקנים מראש, ולתכנן טוב יותר את הימים שלכם בפארקים, וזה לא הכל.
המולטי פאס יאפשר לכם להזמין מראש שלוש אטרקציות לכל אחד מימי הפארק שברשותכם.
שימו לב, שבמידה ואתם מתכננים לבקר ביותר מפארק אחד ביום באמצעות ה-Park Hopper, לא תוכלו לקבוע מראש אטרקציות לפארקים שונים. את ההזמנה מראש תבצעו לפארק הראשון בו תבקרו באותו יום, ולאחר שתשתמשו בבחירה הראשונה שלכם, תוכלו להזמין את הבאה בתור לאיזה פארק שתרצו.
האם אפשר להכנס ליותר משלושה מתקנים בתור מהיר עם המולטי פאס?
בהחלט. אמנם ניתן להזמין מראש רק שלושה מתקנים לכל יום, אבל ברגע שניצלנו את הלייטנינג ליין הראשון שלנו לאותו יום, נוכל להכנס לאפליקציה ולקבוע לנו מיד כניסה מהירה נוספת למתקן אחר (כתלות בזמינות כמובן).
כלומר – תיאורטית, בכל רגע נתון יכולים להיות לנו שלושה Lightning Lanes "ביד" לשימוש עתידי. ברגע שנשתמש באחד, נקבע לנו אחד נוסף.
כמה דברים שחשוב לזכור בהקשר הזה:
👈 הבחירות באותו היום תלויות בזמינות. ממש כמו בשירות הדיסני ג'יני+ או הפאסט פאס המיתולוגי. ייתכן וכבר לא יהיו זמנים פנויים למתקן שרציתם, או שהזמנים שכן זמינים לא יתאימו בדיוק לצרכים שלכם (ותצטרכו להתאים את עצמכם אליהם).
👈 אין יותר את חוק 120 הדקות. אם בעזרת הג'יני היינו יכולים "לצבור" כניסות / תורים מהירים כיוון שברגע שעברו 120 דקות נפתחה לנו האפשרות להזמין מתקן נוסף, זה כבר לא המצב. נוכל להזמין מתקן נוסף רק ברגע שננצל את הראשון שבידנו. כך שכדאי לקחת את זה בחשבון בבחירת הזמנים למתקנים שאנחנו קובעים מראש (ולא לדחות את כולם לסוף היום, למשל).
👈 זכרו שניתן לקבוע לייטנינג ליין ל'דילוג תור' רק פעם אחת לכל מתקן. רוצים לעשות את אותו מתקן פעם נוספת? אין בעיה, רק הפעם באמצעות התור הרגיל (Standby Line).
האם ניתן להזמין לייטנינג ליין לאיזה שלושה מתקנים שנרצה?
סוג של. קודם כל, אנחנו מתייחסים כמובן רק למתקנים שכלולים בשירות הלייטנינג ליין מולטי-פאס.
חוץ מזה, אנחנו חוזרים לעוד קונספט שעשוי להיות לכם מוכר מימי הפאסט פאס+, וזו חלוקת המתקנים ל"שכבות". מלבד המתקנים שמוגדרים כלייטנינג ליין סינגל פאס (עליהם דיברנו קודם), גם המתקנים בתוך המולטי פאס מחולקים לשניים. הפופולריים יותר, ושאר המתקנים.
בהזמנה מראש, תוכלו להזמין לכל אחד מהימים רק מתקן אחד מתוך קטגוריית הפופולריים, והשניים האחרים מתוך הקטגוריה השניה. כמובן שאם תבחרו בכך, תוכלו להזמין את כל שלושת המתקנים מתוך הקטגוריה ה"נמוכה" יותר, אבל לא להפך.
אנימל קינגדם הוא יוצא הדופן במקרה הזה, כיוון שאין לו דירוג שכזה, וכל המתקנים מלבד Avatar Flight of Passage (ששייך לסינגל פאס) זמינים להזמנה מוקדמת בלי מגבלות.
איזה מתקנים יש בכל קטגוריה? בואו נסתכל:
מג'יק קינגדם:
קטגוריה 1 – ממנה תוכלו לבחור עד מתקן אחד:
👈 Big Thunder Mountain Railroad
👈 Jungle Cruise
👈 Peter Pan's Flight
👈 Tiana's Bayou Adventure
קטגוריה 2 – ממנה תוכלו לבחור 2 מתקנים (או את כל השלושה):
👈 The Barnstormer
👈 Buzz Lightyear's Space Ranger Spin
👈 Dumbo the Flying Elephant
👈 Haunted Mansion
👈 It's A Small World
👈 Mad Tea Party
👈 The Magic Carpets of Aladdin
👈 The Many Adventures of Winnie the Pooh
👈 Mickey's PhilharMagic
👈 Monsters Inc. Laugh Floor
👈 Pirates of the Caribbean
👈 Tomorrowland Speedway
👈 Under the Sea ~ Journey of the Little Mermaid
הוליווד סטודיוז:
קטגוריה 1 (עד מתקן אחד):
👈 Slinky Dog Dash
👈 Mickey & Minnie's Runaway Railway
👈 Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith
👈 Millennium Falcon: Smugglers Run
קטגוריה 2 – (2 מתקנים, או את כל השלושה):
👈 Toy Story Mania!
👈 The Twilight Zone Tower of Terror
👈 Muppet*Vision 3D
👈 Star Tours – The Adventures Continue
👈 Indiana Jones Epic Stunt Spectacular
👈 For the First Time in Forever: A Frozen Sing-Along Celebration
👈 Alien Swirling Saucers
👈 Beauty and the Beast Live on Stage
👈 Disney Junior Play & Dance
אפקוט:
קטגוריה 1 (עד מתקן אחד):
👈 Frozen Ever After
👈 Remy's Ratatouille Adventure
👈 Soarin' Around the World
קטגוריה 2 – (2 מתקנים, או את כל השלושה):
👈 The Seas with Nemo & Friends
👈 Spaceship Earth
👈 Turtle Talk with Crush
👈 Living with the Land
👈 Journey into Imagination with Figment
👈 Mission: SPACE
👈 Disney and Pixar Short Film Festival
ברגע שסרקתם את הכניסה המהירה (Lightning Lane) שלכם במתקן הראשון שהזמנתם, תוכלו להזמין את המתקן הבא מאיזו קטגוריה שתרצו. כלומר, בהזמנות שתבצעו ביום עצמו, הקטגוריות הופכות ללא רלוונטיות.
בשביל מה החלוקה הזו נוצרה? כדי לוודא שהזמינות של המתקנים הפופולריים לא נגמרת עוד בהזמנה מראש של אורחי הריזורטים, לפני שאפשרות ההזמנה נפתחת לכולם. זה עוזר לווסת את העומסים במתקנים המבוקשים, ולאפשר ליותר אנשים גישה למתקנים אלו עם תור מקוצר.
ומה אם יש לי פארק הופר?
במידה והכרטיסים שלכם כוללים את אופציית הדילוג בין הפארקים – פארק הופר, עדיין תצטרכו להזמין את כל שלושת הכניסות המהירות שלכם לפארק יחיד. כמובן שלטובת ניצול מירבי של השירות – הזמינו לפארק הראשון שבו אתם מתכוונים לבקר באותו יום.
ברגע שהשתמשתם בקיצור התור הראשון שלכם, תוכלו להזמין את הלייטנינג ליין הבא לאיזה פארק שתרצו (בכפוף לזמינות כמובן).
מתי אפשר להזמין את הלייטנינג ליין סינגל פאס?
שוב אנחנו בחלוקה בין אלו שישנים באחד מהמלונות של דיסני, לאלו שלא. למה? כי דיסני מנסים להחזיר את היתרונות שהיו בעבר ללינה בריזורטים שלהם, וקצת התמסמסו סביב הסגירות בקורונה. אבל זה נושא לפוסט אחר.
אם אתם לנים בריזורט של דיסני, תוכלו להזמין לכם מולטי פאס ולקבוע לייטנינג ליינז למתקנים שבעה ימים לפני יום ההגעה שלכם. גם כאן, כשתפתח אפשרות ההזמנה, תוכלו לקבוע לכם שלושה מתקנים ליום, לכל ימי הפארקים שיש לכם (כתלות ברכישת מולטי פאס לכל הימים הללו כמובן).
אם אתם לא ישנים בריזורט של דיסני, תוכלו לרככוש את הלייטניניג ליין מולטי פאס שלושה ימים לפני תאריך כרטיס הכניסה הראשון שלכם (לכל הימים שברשותכם), ואף לקבוע מתקנים לכל הימים הללו (שלושה ליום).
גם במקרה הזה, האפשרות תפתח ביום הרלוונטי, בשעה 7 בבוקר EST.
לפי מה נקבע המחיר?
ממש כמו שהיה עם שירות ה-Genie+, גם המחיר כאן משתנה לפי שני פרמטרים: הראשון, תאריך הביקור שלכם. כמו גם מחירי המלון והכרטיס, גם מחיר ה-Lightning Lane Multi Pass יהיה יקר יותר בתאריכים עמוסים ומבוקשים, ויקר פחות בתקופות פחות עמוסות (אגב, הפרמטר הזה משפיע גם על מחירי ה-Lightning Lane Single Pass). הפרמטר השני, הוא הפארק בו תרצו לבקר. המחיר שונה בין הפארקים השונים. כלומר, המחיר שתשלמו עבור השירות במג'יק קינגדם למשל, יהיה שונה מהמחיר של אפקוט, הוליווד סטודיוז או אנימל קינגדם.
בסך הכל מדובר בדבר הגיוני – כיוון שיש כמות מתקנים (כאלה הכלולים בלייטנינג ליין מולטי פאס) שונה בין הפארקים, ובעוד בחלק מהפארקים מדובר בתוספת יעילה ונחוצה, יש פארקים שאפשר בקלות רבה יותר להסתדר בלי המולטי פאס.
בנוסף, במידה ורכשתם כרטיסי Park Hopper (כאלה המאפשרים לכם מעבר בין הפארקים השונים באותו יום), המחיר של השירות אותו תדרשו לשלם, הוא זה של הפארק היקר ביותר באותו יום (בדרך כלל המג'יק קינגדם). אגב, זה נכון אפילו אם תכננתם לקפוץ בין אפקוט לאנימל קינגדם. ברגע שיש לכם פארק הופר, המחיר של הלייטנינג ליין מולטי פאס יהיה בתעריף הגבוה ביותר של אותו יום.
איך זה עובד בתכלס?
במידה והחלטתם לרכוש את השירות, סמנו לכם ביומן מתי התאריך בו אתם יכולים לרכוש אותו ולהתחיל להזמין (מזכירה – כתלות בהאם אתם שוהים בריזורט של דיסני, ולאחר מכן בתאריך ההגעה / הביקור שלכם).
ביום הרלוונטי רכשו את השירות, וקבעו לכם את המתקנים הרצויים – מתקן בודד במידה ורכשתם סינגל פאס, או שלושה מתקנים על פי הקטגוריות השונות במידה ורכשתם מולטי פאס.
ביום הביקור עצמו, יהיה לכם טווח זמנים (בדר"כ כשעה) להגיע בו למתקן על פי מה שקבעתם. ממש כמו בג'יני+ – כשהזמן שלכם יגיע, הגיעו למתקן ועברו במסלול המהיר (ה-Lightning Lane).
ברגע שהשתמשתם בתור המקוצר הראשון שהזמנתם לאותו יום, הזמינו לכם מתקן נוסף באמצעות האפליקציה. שימו לב, שלפעמים צריך לסרוק פעמיים. פעם אחת בכניסה לתור, פעם שניה ממש בעלייה למתקן. למה? כדי למנוע מאנשים לעבור בין התורים.
מה אם אני בדיסנילנד?
בדיסנילנד למעשה לא השתנה שום דבר מלבד שם השירות. כלומר, לא תתאפשר הזמנה מראש – לא של הסינגל פאס ולא של המולטי פאס. את בחירת המתקן הראשון תוכלו לבצע רק בעת ההגעה לפארק.
כמו לפני השינוי, תתאפשר הזמנה של מתקן אחד בכל פעם (לעומת "אחיזה" בשלושה מתקנים במקביל בדיסני וורלד) מרגע הכניסה לפארק. בנוסף, לא תתאפשר בחירה של הזמנים. מה זה אומר? שתוכלו לבחור רק את זמני החזרה שזמינים באותו רגע (ולא לקבוע את הזמן שנוח לכם).
Image is official by Disney
חייבים לרכוש את המולטי פאס לכל הימים בביקור?
ממש לא. תוכלו להחליט לאילו ימים תרצו לרכוש אותו. זה נכון שבזכות המולטי פאס תוכלו לעמוד בפחות תורים בדיסני, אבל לא תמיד הזמן שתחסכו יהיה שווה לכם את העלות. אין ספק שיש פארקים בהם לרכוש את שירות קיצור התורים יהיה שווה יותר (למשל במג'יק קינגדם ובהוליווד סטודיוז), וכאלו שבהם תוכלו להסתדר בלעדיו בהנחה והפארק לא מאד עמוס (אנימל קינגדם ואפקוט).
איך זה קשור לפוטו-פאס (Photo Pass)?
לייטנינג ליין מולטי פאס כולל אלמנט חמוד נוסף – הוא יאפשר לכם להוריד (ללא הגבלה) את תמונות הפוטו-פאס שלכם מיום הביקור הרלוונטי.
עכשיו תורכם:
האם אתם מתכוונים לרכוש לייטנינג ליין מולטי פאס בנסיעה הבאה שלכם? האם אתם חושבים שהמתקנים שמשלמים עליהם בנפרד שווים את זה? ספרו לי בתגובות!
מתכננים טיול לאחד הפארקים של דיסני? צריכים עזרה? אשמח לעזור לכם בתכנון הטיול!